Oostvaardersplassen

De Oostvaardersplassen is nu een onderdeel geworden van nationaal park “Het Nieuwe Land”.

Over het gebied

Nationaal Park Nieuw Land laat zien waar Nederland groot in is. Door mensenhanden uit water gemaakt. Vervolgens kreeg de natuur de ruimte met prachtige en unieke natuurgebieden als resultaat. Langs de centraal gelegen Oostvaardersdijk strekt de historie van dit gemaakte land zich uit. Er bestaat geen ander nationaal park binnen of buiten Nederland met dit zelfde verhaal.

De Lepelaarplassen en de Oostvaardersplassen en hun omgeving, Marker Wadden en het Markermeer vormen Nationaal Park Nieuw Land. De internationale natuurwaarden zijn enorm, er is veel te zien en er zijn genoeg avonturen te beleven. Nieuw Land wordt verder uitgebreid en versterkt door natuurlijke verbindingen met de omringende natuur. Met de Marker Wadden, het jongste natuurgebied ter wereld, wordt het een nog groter vogelparadijs dan het nu al is.

Zo bundelen vier grote natuurgebieden in Flevoland hun krachten. Nationaal Park Nieuw Land is een initiatief van de provincie Flevoland. Samen met Stichting Het Flevo-landschap, Staatbosbeheer, Natuurmonumenten, Gemeente Almere, Gemeente Lelystad en Rijkswaterstaat beheren en ontwikkelen zij dit weidse natuurgebied.

Distelzaden klaar voor nieuw leven
Author: (c) Pictures by @
Aperture: 16
Camera: Canon EOS 5D Mark IV
Iso: 100
Copyright: Pictures by @
Orientation: 1
« van 19 »