Genomineerd Floriade fotowedstrijd 2020

De Floriade Almere 2022 staat in het teken van de Groene Stad van de Toekomst. Met als ondertitel: Maak het mee. Dat is ook de kern van de Floriade Fotowedstrijd.

Vanaf 16 maart 2020 kon iedereen aan deze fotowedstrijd meedoen met als thema ‘groen en voeding’. De inzending van foto’s kon tot en met uiterlijk 15 mei 2020.

Het thema van de fotowedstrijd is ‘groen en voeding’. Binnen dit thema heb ik deze foto ingestuurd en behoorde daarmee tot één van de tien genomineerden voor deze fotowedstrijd.

Ingezonden foto

Nieuwe oogst voorbereiden

De jury

De Almeerse fotografen Mona Alikhah, Maarten Feenstra, Fred Rotgans, en Jordi Huisman vormen samen met wethouder Jan Hoek de vakjury.

De foto’s staan online op www.floriadefotowedstrijd.nl.

De foto met de meeste stemmen wint de publieksprijs. De jury kiest zelf ook een winnaar zodat er uiteindelijk twee winnaars zijn.

Doorgeschoten broccoli op één van de velden van stadsboerderij Almere. Als broccoli niet tijdig geoogst wordt dan gaat deze “doorschieten”, waarbij de knoppen van de broccoli gaan bloeien. Het beeld ontstaat dan van een mini oerwoud.

Landschapsfotografie

Doorgeschoten broccoli

De boer besproeid de tulpen welke nog op het veld staan ter voorkoming van ongedierte dat de bollen kan aantasten.

Landschapsfotografie

Vollegrond kweken van tulpen

De tulpen staan in volle bloei op de bedden die daarvoor zijn gemaakt. De overvloedige regenval in de afgelopen periode hebben de grond doorweekt en zorg voor een spiegelend oppervlak.

Landschapsfotografie

Weerspiegeling van tulpen