Genomineerd Floriade fotowedstrijd 2020

Ingezonden foto

Er kan gestemd worden!!!!

  1. Ga naar de website, www.floriadefotowedstrijd.nl

  2. maak een account aan en

  3. stem op je favoriete foto (Ik hoop wel dat het mijn foto is :-D.

De Floriade Almere 2022 staat in het teken van de Groene Stad van de Toekomst. Met als ondertitel: Maak het mee. Dat is ook de kern van de Floriade Fotowedstrijd.
Vanaf 16 maart 2020 kan iedereen aan deze fotowedstrijd meedoen met als thema ‘groen en voeding’. Inzenden van foto’s kan tot en met uiterlijk 15 mei 2020.

Het thema van de fotowedstrijd is ‘groen en voeding’.

De jury

De Almeerse fotografen Mona Alikhah, Maarten Feenstra, Fred Rotgans, en Jordi Huisman vormen samen met wethouder Jan Hoek de vakjury.

Op 18 mei 2020 selecteert de vakjury de 10 beste foto’s waarop iedereen online kan stemmen. Vanaf 22 mei 2020 tot en met 6 juni 2020 staan deze foto’s online op www.floriadefotowedstrijd.nl.

De foto met de meeste stemmen wint de publieksprijs. De jury kiest zelf ook een winnaar zodat er uiteindelijk twee winnaars zijn.

Broccoli

Doorgeschoten broccoli op één van de velden van stadsboerderij Almere. Als broccoli niet tijdig geoogst wordt dan gaat deze “doorschieten”, waarbij de knoppen van de broccoli gaan bloeien. Het beeld ontstaat dan van een mini oerwoud.

Tulpen besproeien

De boer besproeid de tulpen welke nog op het veld staan ter voorkoming van ongedierte dat de bollen kan aantasten.

Tulpen in het veld

De tulpen staan in volle bloei op de bedden die daarvoor zijn gemaakt. De overvloedige regenval in de afgelopen periode hebben de grond doorweekt en zorg voor een spiegelend oppervlak.